آخرین اخبار
کد مطلب: 75251
چرا جرايم رايانه اي رو به افزايش است؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 722

علي البرزي /

درماه‌هاي گذشته خبرهاي گوناگوني از جرائم رايانه‌اي در رسانه‌ها و سايت‌ها منتشر شده است. مهمترين اين خبرها هم حول محور جرائم فضاي سايبر و کلاهبرداري‌هاي آنلاين اينترنتي به بهانه جا به جا کردن وجه نقد متمرکز شده است. آمار جرائم فضاي مجازي و کلاهبرداري‌هاي اينترنتي تا حدي افزايش يافته است که به تازگي -پليس فضاي توليد وتبادل اطلاعات نيروي انتظامي در اطلاعيه‌اي نسبت به افزايش يکي از کلاهبرداري‌هاي اينترنتي درکشور هشدار داد.

«برداشت‌هاي غيرمجاز از حساب‌هاي بانکي و کلاهبرداري‌هاي رايانه‌اي روبه افزايش است، مردم هشيار باشند» اين هشداري بود که روز گذشته به نقل از معاون اجتماعي پليس فتا در رسانه‌هاي گوناگون منتشر شد؛ هشداري که تا پيش از اين کمتر از سوي مسئولان نيروي انتظامي رسانه‌اي شده است.

در اين شگرد مجرمان با استفاده از شيوه‌هايي مانند فيشينگ -استفاده از درگاه اينترنتي مشابه بانک‌ها- و نصب برنامه‌هاي جاسوسي و کلاهبرداري اقدام به ارتکاب اين جرم مي‌کنند. کلاهبرداري‌هاي اينترنتي به آن دسته از سوءاستفاده از اطلاعات افراد در اينترنت، هک کردن سايت‌ها‌، اخاذي‌هاي اينترنتي، ايجاد اختلال در حساب‌هاي بانکي و مواردي اين چنين گفته مي‌شود که اين روزها به وسيله رايانه و در فضاي مجازي رو به افزايش است.

امروزه با توسعه تکنولوژي در فضاي مجازي، ‌ماهيت و شکل جرائم هم تغيير يافته است؛ ‌‌به صورتي که ديگر لازم نيست ‌کلاهبرداران براي سرقت اطلاعات کاربران يا انواع روش‌هاي مجرمانه خود را به زحمت بيندازند، کافي است به يک سيستم رايانه‌اي و يک خط تلفن متصل باشند و با اين روش امکان دسترسي به بيش از ?? روش کلاهبرداري رايانه‌اي، ‌?? روش هک و هفت مورد ارتباط مجازي به وسيله هکرها به راحتي فراهم است.

از سال‌ها پيش بحث کلاهبــرداري اينترنتـي نقل محافل و رسانه‌ها بوده است و هر از چند گاهي درباره خطرات اين نوع از کلاهبرداري‌ها مطالب، گزارش‌ها و مقالات‌هاي گوناگوني براي هشدار به جامعه و آگاه‌سازي افکارعمومي منتشر شده است.

اما با وجود تمامي اين هشدارها و انعکاس مطالب هشدار‌دهنده، بازهم درجامعه و در بين کاربران فضاي مجازي شاهد هستيم که افرادي در دام افراد سود‌جو و  کلاهبرداران  فضاي مجازي گرفتار شده‌اند و حتي در مواردي تمامي دار و ندار خود را به دليل اغفال شدن از دست داده‌اند.به راستي چرا جرائم رايانه‌اي رو به افزايش است؟

در حال حاضر در موضوع جرائم رايانه‌اي و اينترنتي دو موضوع اصلي مطرح مي‌شود يکي اقداماتي که براي پيشگيري از اين نوع کلاهبرداري‌ها انجام مي‌شود و ديگري ميزان آگاهي افکار عمومي جامعه از شگردها و تاکتيک‌هاي کلاهبرداري در فضاي مجازي است.

در موضوع اول در يک سال گذشته فعاليت‌هاي خوبي از سوي سازمان‌هاي دست اندرکار و مسئول مشاهده مي‌شود، تصويب قانون جامعه مبارزه با جرائم اينترنتي در مجلس و تشکيل پليس فتا براي رصد و مقابله با جرائم اينترنتي تنها گوشه‌اي از برنامه‌هايي است که براي مقابله همه جانبه با انواع جرائم در فضاي مجازي انجام شده است.

هر چند براي تصويب يک قانون جامعه يا تشکيل پليسي براي مقابله با اين نوع جرائم در کشور کمي دير است، اما باز هم اين فعاليت‌ها روزنه اميدي براي فعاليت‌هاي بعدي و برنامه‌هاي آتي دراين زمينه در کشور است. اما بحث اصلي در اين موضوع درباره آگاه‌سازي افکارعمومي جامعه به ويژه جوانان است، درحال حاضر به دليل تغيير روزانه شگردها و تاکتيک‌هاي کلاهبرداران در فضاي مجازي، بسياري از جوانان از روش‌هاي کلاهبرداري و اخاذي اطلاع ندارند و متأسفانه طعمه افراد سود‌جو در فضاي سايبر مي‌شوند.

از سوي ديگر مطالعه پرونده‌هاي اين نوع از کلاهبرداري‌ها نشان مي‌دهد که ساده انگاري تعداد زيادي از کاربران اينترنت باعث مي‌شود تا روز به روز کلاهبرداران فضاي مجازي با جسارت بيشتري وارد ميدان کلاهبرداري شوند تا شاهد مواردي زيادي از اين نوع از کلاهبرداري‌ها در فضاي مجازي باشيم.

فراموش نکنيم که بسط و گسترش اين نوع از کلاهبرداري‌ها ممکن است به بحران‌هاي بزرگ سياسي و امنيتي تبديل شود و حتي در سطوح بالاتر امنيتي و استراتژيکي، جنگ‌هاي سايبري را در پي داشته باشد./ انتهاي پيام

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس